Избори 2023Политика

Ако гласуваш за Думбара, получаваш Калоян Илиев и неговите приятели „Вълците“

Калоян Илиев знае много добре, че в последните години отношението към него от страна на гражданите в Община Ихтиман никак не е добро. Кметът се е досетил, че докато е слугувал на приятелите си, които са управители на прочутата фирма „Ягуар – 02“, е изгубил доверието на всички останали хора в града. Така се е „родила“ изборната схема, в която кметът се договаря с „Вълците“ да издигнат Думбара, когото да представят за борец срещу самия … Калоян Илиев. Така хем ще излъжат недоволните от кмета да гласуват за Думбара, хем в същото време ще вкарат в Общинския съвет водача на листата на Думбара – Илко Котарака. Котарака ще е патерица на Калоян Илиев в Общинския съвет и ще гласува в полза на Илиев и Вълците. Изключително успешният модел за национално заблуждение е възможно да проработи за местните избори в Община Ихтиман.

Ето малко снимки на „Некоалицията“. Подозрително плакатите им се намират на „опасно близко“ разстояние.

Кандидатът за кмет на общината на ПП-ДБ е Веселин Георгиев, който е известен като „Думбара“ или „Готвача“. Същият е в безкрайна зависимост от самия Калоян Илиев, който години наред му дава поръчките за доставка на храна в училищата и детските градини в Ихтиман и околността. Доказателство за обвързаността е и фактът, че водач на листата за общински съветници на Думбара е „дясната ръка“ на собствениците на „Ягуар – 02“ – Илко Котарака. Не е ясно, доколко обвързаността на кандидата с фирмата, от която произтичат всички проблеми на община Ихтиман, е известна на Кирил Петков и Асен Василев, но те са подкрепили Веселин Георгиев след дълги молби от негова страна.

Вероятно и двамата не знаят, че кандидат кметът Георгиев се свързва с хората, които са разсипали Ихтиман и околията. „Ягуар – 02“ години наред мъчат гражданите със занемарената чистота, лошото снегопочистване и редица екологични проблеми. Неведнъж граждани са протестирали срещу кариерите им за инертни материали. Огромна част от общинската собственост – парцели, земи и гори са продадени точно на тях. Но, за да продължи царството им, им е необходим Калоян Илиев. Чрез кандидатурата на Веселин Георгиев те привидно представят алтернатива на настоящия кмет, но всъщност хората, които са недоволни от Илиев и гласуват за Думбара, получават пак Калоян Илиев за кмет. Като бонус към това, че ще изгубят гласа си, те ще вкарат общински съветници на ПП, които да изпълняват заповедите на „Вълците“. За съжаление ПП-ДБ са се излъгали, като са дали доверието си на Георгиев. Така гражданите в Ихтиман са изправени пред схемата „Ако гласуваш за Думбара, получаваш Калоян Илиев и неговите приятели „Вълците“.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button