От първо лице: Кандидат за кмет на Горна Оряховица е участвал в трафик на хора в канали за проституция

Една история за трафик на хора, проституция и торта “Гараш”… Разказва майката на жертвата

Една история за трафик на хора, проституция и торта “Гараш”… Разказва майката на жертвата

 

Фейсбук страницата „Шибанистан“ публикува ексклузивно видео, в което свидетел твърди, че един от кандидатите за кмет на Горна Оряховица – Николай Рашков, издигнат от ПП „Пряка демокрация“, е замесен в канал за трафик на хора.

Ето какво разказва пред камерата на bezpartien.bg и рубриката „Шибанистан“ Катя – майката на момиче, чийто живот коренно се е променил заради действията на т.нар. „индустриалец“, претендиращ за кметското място в Горна Оряховица:

Годината е 2005. Град София. Казино „Хлевене”. Дъщеря на Катя е въвлечена в схема и канал за трафик на хора, както и проституция. Това става, след като се запознава, с „бизнесмена” Николай Рашков – в момента кандидат за кмет на Горна Оряховица. Дъщерята на Катя заминава след покана за работа от Рашков в чужбина. Уж, за да работи отново като крупие. Да ама не. Дъщерята на Катя, чиято самоличност пазим, защото към днешната дата жената е семейна, с висок пост в компанията, която работи, също и майка, става проститутка. Близо 8 месеца тя прекарва в бардаците, както и работейки като „лека жена”. На повикване. По няколко клиенти на ден. С много наркотици В един момент тя попада на клиент, който е българин и му разказва, че я държат против волята й. По най-бързия начин сънародникът ни я измъква и помага да се прибере в България. Почти  20  години по-късно, майката на Катя, разхождайки се из Горна Оряховица, разбира, че лицето, което познава като сводник и „глава” на схема за трафик на хора, е кандидат за кмет, именно в железничарският град. Тогава се свързва с дъщеря си, разказва на какво се е натъкнала и заедно вземат решение да разкажат историята.

Кой е Николай Рашков?

Николай Рашков е роден в Дупница. Над 15 години живее в Горна Оряховица. Собственик на „Мирвана“ ЕООД. На ишлеме произвежда дрехи под марките на различни брандове. Сам твърди, че бизнесът му изнася продукция в над 10 държави. Въпреки заявките и декларациите на Николай Рашкков за почтеност и честност, служители, бивши и настоящи, свидетстват за друго:

Запознати твърдят, че Николай Рашков дълги години в миналото е оглавявал канал за контрабанда на различни стоки от и за ЮАР. Не само това. Дори е съден там, в ЮАР, за подобен род престъпления. Също печели търгове за над 600 хиляди лева, които после обжалва. Сам. Собственото си участие. Редно е да се радва, че се преборил за апетитните имоти в центъра на Горна Оряховица, в съседство до производствените помещения на „Мирвана“ ЕООД. И то общинска земя.

Източници твърдят, че Николай Рашков и депутатът от ПП-ДБ (бивш то БСП) Явор Божанков са приятели. Истински и самоотвержени един към друг. И ако до 2019 година Рашков беше аполитичен, днес е демократ. Кандидат за кмет, гордо подкрепян от бившето острие на БСП, а сега отявлен евроатлантик – демократ Божанков. Не е случайно и че първият братовчед на Божанков – Даниел, е четвърти в листата на Николай Рашков.

Рашков, е приятел с друг цветен „герой” на „Шибанистан“ – Боян Сандев „Бигито“, чиито служител Стефан Янакиев беше заловен с над 100 грама кокаин на 13.10.2023 година, в центъра на Горна Оряховица. Става ясно, че не един по време на избори, „Бигито“ заедно с Николай Рашков са лица към които има оперативен интерес и редовно биват призовавани за да бъдат предупредени по смисъла на ЗМВР, да не предприемат действия, в противоречие с изборната права на гражданите. Същият, „Бигито“ беше установен като тартор на купувачите на гласове на Явор Божанков, разбира се, недоказано, става ясно от фейсбук страницата „Шибанистан“.

10 хиляди лева са заплатили Николай Рашков или Явор Божанков, за да използват регистрацията на „Пряка Демокрация“ като мандатоносител на кандидатурата на „Торта Гараш“ за кмет на Горна Оряховица. Така твърдят и други, които са използвали услугите на въпросната политическа партия.  Това далеч не е всичко. Първият братовчед на Явор Божанков, племенник на Румен Божанков /баща/, е на челни позиции в листата на  Николай Рашков.

Източник
bezpartien
Exit mobile version