Наркозависим от Кайсиева градина в гр.Варна се оказа крадеца

Разбивал асансьори, крадял сим карти от тях.

От няколко месеца асансьорите в редица входове на гр. Варна осъмваха с разбити табла. Всички асансьори се оказваха с откраднати сим карти за спешни повиквания при авария, които са задължителни за наличие. Еднотипният метод на кражба насочва за престъпление от едно и също лице. Винаги биват избирани входове с лесен достъп и без камери.

Крадецът е от Кайсиева градина и се казва Бохос Стоянов, наркозависим психопат, приемащ тежки наркотици като ,,кристал“ пушил и канабис. За да си набавя средствата за наркотични вещества, Бохос Стоянов крадял сим карти от асансьорите, от скоро е започнал да дърпа чанти от възрастни жени в кварталите Възраждане, Младост, Владиславово и Кайсиева градина. Станал е и дилър на наркотиците ,,кристал и жълто“.

Най-новото му бизнес начинание е да разбива входни мази и да краде всякакви предмети от които да може да събере дребни пари за да си купи кристал. В биографията си има и разбити автомобили в Кайсиева градина.

Проблеми с него има и приятелката му Русалена Ангелова, която също е на тежки наркотични вещества – кристал.

Преди около година във варненската фейсбук група ,,Варненски мамчета“ бяха качени снимки от моментна кражба на наркомана в книжарница, намираща се на пазара в Кайсиева градина

Снимка на Бохос Стоянов от Фейсбук

Любовната драма между двамата била отдавна известна. Съкварталците им неведнъж са ставали свидетели на побоищата между тях.

На колажната снимка Бохос и Русалена

Връх на разприте им била случката от преди броени дни. За да я накара да му бъде „вярна“ и за да не го изоставя, психопата от Кайсиева градина изработил обесено чучело, изрисуван женски манекен, завързан за едно дърво до блок 223. Това очаквало младото момиче ако реши да ,,кривне“

 

Дали е заплаха за убийство, което се наказва от НК, или е нестандартен начин за показване на любовта, а може би е начин да унижиш и усмееш приятелката си, ние не знаем. А и не желаем да узнаваме, но факт е, че мястото на такива болни хора, като психопата от Кайсиева градина Бохос Стоянов, трябва да е в затвора.

Заканата с убийство е тежко престъпление и е регламентирана в чл. 144 от Наказателния кодекс. Тя се определя като особена форма на неправомерно въздействие върху психиката на човека и се изразява в намерение за извършване на посегателство срещу човешката личност, неговото имущество, неговите близки. Заканата с убийство следва да възбуди основателен страх от осъществяване на гореспоменатото посегателство и се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Чл. 144. (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

(2) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

(3) (Изм. – ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. относно влизането в сила – ДВ, бр. 26 от 2004 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. – ДВ, бр. 26 от 2010 г., доп. – ДВ, бр. 16 от 2019 г., изм. – ДВ, бр. 67 от 2023 г.) Наказанието е лишаване от свобода до шест години, когато:

  1. деецът се е заканил с убийство;
  2. деянието е извършено от лице по чл. 142, ал. 2, т. 6 и 8;
  3. деянието е извършено в условията на домашно насилие;
  4. деянието е извършено по расистки или ксенофобски подбуди.
Exit mobile version